Viktlättning av racebilen


EDPS Piteå 2007  Sandra Öhlin   Opel Corsa 
Sandra Öhlin och Team AVR tvärdominerade i klassen framhjulsdrivet.
Högtryck i Piteå
Rekordsnabbt på EDPS Snabbare än någonsin. Sandra Öhlin formligen slukade allt motstånd både den här dagen och tidigare när hon och team AVR med den blå Opel Corsan slafsade sönder det tidigare rekordet i framhjulsdrivet. Förr löd rekordtiden 12,88. I dag är det 12,07. Det var en lyckad En dag på Strippen i Piteå i lördags.

Jag såg denna artikel på nätet och blev lite nostalgisk och hittade lite motivation att gå ner i vikt, dels för att lätta bilen utan att bygga om den, 25 kilo är mycket i racesammanhang och dels för att komma i och ur bilen lite smidigt =)

Juldagen

Igår kom jag på att jag inte har några kläder som passar min kropp, eller snarare att jag inte har en kropp som passar mina kläder. Körigt. Jag har tidigare år aldrig avlagt några nyårslöften gällande viktminskning (jo kanske en gång då jag var typ 15 år eller nåt). jag tänkte att jag skulle prova i år, eller kanske inte avge löfte men när jag slutade röka gjorde jag det på nyårsafton utan löfte att sluta, jag bara bestämde mig att nu får det vara nog. Det är tre år sedan om en vecka. Inte ett enda bloss sen dess. Jag satsar på att det ska funka på samma sätt med detta. Skillnaden är att när man slutar röka så slutar man bara med ett moment, slut, klart. vid viktminskning är det inte bara att sluta med ett "moment", det skall börjas med flera andra samtidigt. T ex:

Sluta med:
- Socker
- Onödigt fett
- Vitt mjöl

Det känns som den lätta biten, det svåra blir detta. 

Börja med:
- Att laga socker och saltfattig mat
- Att variera kosten
- Att äta halva tallriken med grönsaker
- Att äta fem gånger om dagen (frukost, två lagade mål mat och två mellanmål)
- Att äta 600-700 gram grönsaker per dag
- Att motionera en timme per dag motion

osv, osv...

Jag är ju en så där "svart eller vitt" - människa, lite svårt att hålla mig i gråzonen mittemellan, men det är väl bara att börja öva. Ska försöka hitta en balans i mig själv med maten. Det som är så skönt är att Nicke hakar på maten så jag inte behöver fundera på fler maträtter... =)

//Hälsningar från en motivationsladdande kolaätare (endast i juletid)

Wiiiii

På julen får man ta från det undre lagret...
Mellan chokladkola, kalkonklubbor, chevréostar, Polly, Alladin, julskinka, köttbullar, Jansson, sill i 4-5 smaker samt allt annat gojs så kan man ägna sig åt motionsspelet Wii Fit. Snacka om motsägelsefullt! Eller?! Jag och Nicke kör bowling, boxning, löpning, ringrockande, yoga mm på detta otroligt roliga och nyttiga spel!
Jag har en kurva på spelet med tillhörande coach, enligt Wii så har jag gått ner 0,8 kg, vilken grej =)
Jul är kul!

Hejsvejs

16 december

Hmm, det där med varannan dag och powerwalk går sådär...jag var visserligen ute och gick ca en och en halv timme i söndags, men det var på Sigtuna marknad, det är ju också motion iof, dock inte powerwalk men ändå :)
Idag har jag mer ägnat mig åt nån form av kostlösning. Jag har hittat detta som vi skall prova ett tag:

www.middagsfrid.se

Jag tror att det kan vara nåt!

Både Nicke och jag tycker att det kan vara en bra lösning när man har dålig fantasi...=)

14 december

Lite statusuppdatering...

Jag upplever ett mycket mindre sug efter godis sen vi kom hem från DS. Kanske att det har att göra med att man har något att göra här hemma och inte bara sitter stilla inne på ett rum med nästan en enda sysselsättning - äta!

Igår var jag ute på min första motionsrunda sen i APRIL! Jag var ute och powerwalkade (i mitt tempo sett iaf) i ca 55 min. Jag och Ronja gick förbi Julle och Elins hus, men där var det lugnt. När jag kom hem ställde jag mig i duschen, det var såååå skönt att få ha "förtjänat" en skön dusch. Jag skall försöka mig ut varannan dag på powerwalks...

Jag försöker att blanda i mycket grönsaker i varje mål mat vi äter. Jag har lite svårt att variera bara. Försöker göra bönröror, använda zucchini, morötter, linser, canellibönor i sallader för att hitta nåt nytt.

Hej så länge från bönan :)

Mat var det ja...

...jo som jag började med sist så var det ju en matdagbok som skulle påbörjas, men jag insåg fort att det inte är hållbart här på sjukhuset. När vi kommer hem (förhoppningsvis på onsdag om inget annat sker) så ska jag skriva en lista och bege mig till Maxi och storhandla. Allt skräp i kyl/frys och skafferi skall ut!

Sandra Å, du som är så  bra på det där med matlistor, har du lust att ge mig lite tips eller en kik på din lista =)?

Några saker att uppfylla under vinter mot vår...

- Daglig motion
- Allsidig kost
- Godis på lördagar

Lite komihåg

Tänk på att använda minimjölk eller lättmjölk när du dricker Latte. Det är stor skillnad i kaloriintag om man jämför med standardmjölk


Reebok har gjort en sko för träning som är dämpad både bak och fram och helt utan sömmar för att slippa skav. Den finns bla på ellos.se för 999:- Kanske kan va en bra investering :)

Ska man välja mellan hallon och jordgubbar, välj hallon, de innehåller mest immunförsvarstärkande ämnen och tre gånger mer fibrer

Rikligt med omega-3 fett ger dig bättre minne


Ja, thats it for now...återkommer i denna följetång när jag kommer hem.

Kram

RSS 2.0