Middagstips

Svamprisotto är underskattat!! (just detta recept är lånat från Icas hemsida)


Svamprisotto

Ingredienser
Portioner: 4

4 dl avorio- eller långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
300 g
champinjoner 
1 msk flytande margarin
2
gula lökar 
2 dl färskriven parmesanost 
1 tsk salt 
1 krm peppar 

Svamprisotto

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Nyckelhålsmärkt

Gör så här
Fräs riset i flytande margarin. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs champinjoner och lök i flytande margarin. Krydda med salt och peppar. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Vänd ner svampfräs och ost i det färdigkokta riset. Servera svamprisotton med bröd och en blandad sallad.


Perfekt veggomat! Jag byter ut smör mot olivolja och hoppar över osten helt eller ersätter med en mager ost på max 17% fetthalt.

Bon apetit (hur det nu stavas...)


Melodifestivalen del III

JAAAAAAAA!! Frida sprider glädje!!!

Länge sedan...igen...

Jag tar mig inte tid att skriva här...man jobbar hela veckorna, tränar några kvällar i veckan och sen är det samma visa om igen. Idag ska jag iallafall fika med tjejerna i Sigtuna, de som inte är förkylda förstås...många som är krassliga just nu. Krya på er! Om ett par veckor är det tjejmiddag igen, så då måste i vara friska, ska bli så kul! Snart börjar dragracingsäsongen igen...det ser mörkt ut med körtillfällen...vad är det som händer? Verkar som att ju fler som vill köra, desto färre bra banor finns att tillgå! Jag blir deppo...hoppas det vänder....
Jaja....nu ska jag färga håret = )!

See yaa! 


Mycket att göra

Det har varit mycket att stå i senaste tiden, så jag har inte hunnit prioriterat att uppdatera på ett tag, men nu ska jag göra ett försök :)

Då Nicke hade sin herrmiddag så passade jag på att umgås med Ammi, vi träffas allt för sällan.

415355-14

Vi bestämde att vi skulle åka in till stan och äta middag, gå på bio och sedan ta en sån där låtossventileraochlösavärldsproblemfika.

415355-17

Vi åkte in till stan och parkerade i Hötorgsgaraget. Sen gick vi för att leta upp nån cozy restaurang inte allt för långt bort eftersom vi skulle ta en bio också. Fick tips av Anna på ett ställe med tapas. Barcelona, precis brevid Sergels torg. Inga vita dukar och levande ljus kanske men guuuuuu så god mat dom hade! Rekommenderas!

(Här försvann all text jag skrivit om hela kvällen, jag orkar inte skriva om allting, men tänkte att jag ändå vill berätta lite kort...HATAR DATORER OCH PROGRAM SOM INTE FUNKAR SOM DE SKA, F-N F-N F-N!!!!!!!!! HATAR!!!!!!!)

Okej...lugn och fin, andas i påse....

Efter bion "Good luck, Chuck" gick vi till Café 60 på Sveavägen och drack te ur koppar a´la´ badkarsize. Mysigt.
När dom stängde vid midnatt (varför kan inte Märsta ha ett kvällsöppet café?? Det bor 38000 människor i kommunen, det måste funka!!) så åkte vi för att möta en salongsberusad (+ moms) Anna på Kungsholmen. (Men det var först efter att vi charmat vakten som stod i dörren och till en början inte ville släppa in två nyktra flickor utan jackor som precis försökt smita in bakom ryggen på honom istället för att stå i 20 meter kö).
 

Sen åkte vi mot Märsta.

När jag kom hem vid halv två möttes jag av ett gäng rosiga, väldoftande, nydoftade/bastade, berusade herrar som fått en nostalgitripp underkvällen och börjat spela "Super Mario Cart". Vilken magnifik grafik!


415355-20


Eftersom det var herrafton så gick jag in i sovrummet och tittade på TV tills resten av killarna ville ha skjuts hem vid tre....kom hem och i säng vid fyra...

RSS 2.0