Middagstips
Svamprisotto
Ingredienser
Portioner: 4
4 dl avorio- eller långkornigt ris
1 msk flytande margarin
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
300 g champinjoner
1 msk flytande margarin
2 gula lökar
2 dl färskriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm peppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Fräs riset i flytande margarin. Koka upp buljongtärningarna med vatten. Häll ca hälften av buljongen över riset, rör om och låt koka utan lock ca 10 minuter. Skölj, ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och finhacka löken. Fräs champinjoner och lök i flytande margarin. Krydda med salt och peppar. Häll på resten av buljongen på riset och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Vänd ner svampfräs och ost i det färdigkokta riset. Servera svamprisotton med bröd och en blandad sallad.
Perfekt veggomat! Jag byter ut smör mot olivolja och hoppar över osten helt eller ersätter med en mager ost på max 17% fetthalt.
Bon apetit (hur det nu stavas...)